Hustota
Ivan a bolo kvasenie urcite ukoncene? Ak ano tak pri merani hustoty sa ti mohla stat taka habadura. Na skle hustomeru sa zachytavaju bublinky CO2 a tie hustomer nadlahcuju. Mne sa tiez stalo ze pri merani hustoty som vyvaloval oci a nechapal ako je mozne, aby boli take vysledky. Nabuduce skus nechat pivo dlhsie v odmernom valci nech CO2 vyprcha. Samozrejme musis hustomerom otacat aby sa z neho tie bublinky uvolnili ale tie male potvory sa zachytavaju niekedy tak rychlo ze je naozaj lepsie chvilu pockat kym vyprchaju. Dobre sa uvolnia aj vtedy ked prstom tuknes na vrch hustomera a nechas ho zlahka narazit na dno valca.
hustota
Ahoj, skúšal som, nie je to bublinkami, naozaj to má takú hustotu :) čo sa týka kvasenia, už to vôbec nebublinkovalo. hladiny sa síce nevyrovnali, ale boli celý deň v rovnakom stave.. žeby to bolo treba nechať ešte dlhšie ?
Hustota
Nuz v pripade ako bol ten tvoj, teda ak uz pivo nebubla, by som o dva dno znova odmeral hustotu a ak by sa nezmenila asi by som to stocil. Co uz s tym? Tazko takto povedat preco bola taka hustota. Ci boli slabsie kvasinky a nedokazali lepsie prekvasit, alebo nieco ine... Kazdopadne ak som pochopil spravne tak stocene to uz mas. Takze teraz uz len pockat a uvidis aky bude vysledok. Daj vediet ako to dopadne sam som zvedavy. Aspom sa zase nieco naucime.
hustomer
No musim priznat, ze mne sa asi este nikdy nepodarilo dokvasit tak, aby hustomer ukazal spravne hodnoty. Mozno by bolo treba ten refraktometer, ktory naozaj meria obsah cukru, a nie hustomer, ktory meria hustotu tekutiny. Pivo je po prekvaseni mutne, plavaju v nom asi este kvasinky a nejake zbytky po kvaseni, co mozno sposobuje nepresnost pri merani hustomerom. Chcelo by to niekoho, kto ma aj refraktomer, aby overil presnost hustomeru.
pena
no.. je to mierne pivové :) chutí to ako odstáte pivo a strašne málo to pení :( ale tak dá sa to piť :) aké máš skúsenosti s penou ?
hustota
nejak som to pozabudol zmerať hneď po zarobení, tak neviem rozdiel hustôt :) ale pokiaľ ide len o rozdiel, tak jeho presnosť resp. kalibrácia je dosť ireleventná :)
Pena
Ivan nechaj pivo dlhsie lezat. 10 dni je este malo aby bolo pivo nasytene a dobre penilo. Nehovoriac o chuti takehoto piva. Vydrz este aspom dva tyzdne. Malo by to byt neskor lepsie.
dobrá rada nad zlato
No vidím že sebo zastupuje mistr sládka radami apohotovo odpovedá. Smiem vedieť ako ťa mistr Sládek platí?
čas
OK, tak ešte počkám :) toto je prvá várka, tak sledujem, ako sa tá chuť časom vyvinie :)
Dobra rada...
Nuz Domovaric keby som ti prezradil kolko za to dostavam neuveril by si :-) Dovod preco tu prispievam je jednoduchy. Tomuto konicku sa venujem uz niekolko rokov. Nemal mi kto radit a presiel som cestou pokusov a omylov. A tak som postupne zhanal informacie a literaturu kde sa dalo a snazil sa v oblasti pivovarnictva trochu vzdelavat. A za cely ten cas bola diskusia na tejto stranke takmer mrtva. To ma trochu mrzelo vyzeralo to tak ako keby na Slovensku takmer nikto doma pivo navaril. Tak som sa rozhodol ze tu skusim diskusiu trochu vyprovokovat. Je zima vela inej prace nieje a stoji ma to len minimum casu. A som rad ze sa tu zacinaju objavovat dalsi a dalsi pivovarnici. Myslim ze ked sa clovek venuje nejakemu konicku, ale nema s kym zdielat radost z neho tak je ukrateny o vela radosti. A nas tu spaja spolocny zaujem tak sa nebojme podelit o svoje skusenosti.
domovarič
Nič v zlom Sebo ja som tiež nakupoval na tejto stránke,ale aj napriek jej atraktívnemu vzhladu som tu prestal nakupovať a začal som nakupovať u konkurencii,kde mi doteraz vždy poradili a aj s cenami sa mi javia prístupnejší a dá sa dohodnúť.Pamätám na časy keď tu Brewferm koncentráty stáli 18 euro čo bolo riadne zderstvo.
Na rozprúdenie diskusie je podla mňa zodpovedný majiteľ tohto vebu. On si doma sedí a ty mu pomáhaš jemu idú peniaze a ty stoho nič nemáš. Nehnevaj sa viem že chceš ludom pomôsť radami,ale opýtam sa podporíš aj konkurenciu?
Na rozprúdenie diskusie je podla mňa zodpovedný majiteľ tohto vebu. On si doma sedí a ty mu pomáhaš jemu idú peniaze a ty stoho nič nemáš. Nehnevaj sa viem že chceš ludom pomôsť radami,ale opýtam sa podporíš aj konkurenciu?
Len pre info...
Viem, že 99% homebrewárov nie sú obchodníci, tak uvediem niektoré fakty čo najjednoduchšie:
- tento produkt bol (a stále je) na Slovensku veľká neznáma, bolo tu niekoľko jednotlivcov, ktorí sa snažili o malé pivovary, ale tí to väčšinou chceli pre biznis, reštauráciu a pod.; preto sme začali uvažovať nad tým, ako toto hobby sprístupniť pre domáce podmienky; veď keď to funguje v iných krajinách, prečo nie u nás...
- a tak sme začali. POZOR - nerobíme LEN obchod, začali sme tým, že sme kontaktovali mnohých výrobcov nielen vecí, čo sa piva týka, ale celého zázemia. To je neskutočne zdĺhavé a nákladné (veď aby ste si uvarili pivo za prijateľnú cenu, museli sme skombinovať mnoho vecí a nakoniec sme sa stali sami výrobcami).
- začali sme s propagáciou homebrewingu - výstavy, prezentácie, weby, reklama tlačená, rozhlasová... to sú úžasné náklady (pozrite sa na cenníky rozhlasových staníc a spadne Vám sánka, koľko stojí odvysielanie jedného shotu)
- čerešnička: keď sme toto robili 2-3 roky a pripravili pôdu pre toto hobby, zrazu sa objaví konkurencia - konkurencia, ktorá nepohla prstom, ťaží z našej niekoľkoročnej PRÁCE a robí biznis - zníži ceny, pretože nemá ŽIADNE náklady, len kúpiť a predať; no čo už... nevadí
- záver: ak si niekto myslí, že z tejto práce máme neviem aký zisk, pravda je: ANI EURO - všetko je v nákladoch a v skutočnosti je to dotovaná činnosť našej spoločnosti. Prečo to teda robíme? Lebo veríme, že sa to zmení; aj vďaka Vám... Dúfame, že raz si Slovák žačne vážiť aj prácu, nie len peniaze. Aj keď, kto vie...
- tento produkt bol (a stále je) na Slovensku veľká neznáma, bolo tu niekoľko jednotlivcov, ktorí sa snažili o malé pivovary, ale tí to väčšinou chceli pre biznis, reštauráciu a pod.; preto sme začali uvažovať nad tým, ako toto hobby sprístupniť pre domáce podmienky; veď keď to funguje v iných krajinách, prečo nie u nás...
- a tak sme začali. POZOR - nerobíme LEN obchod, začali sme tým, že sme kontaktovali mnohých výrobcov nielen vecí, čo sa piva týka, ale celého zázemia. To je neskutočne zdĺhavé a nákladné (veď aby ste si uvarili pivo za prijateľnú cenu, museli sme skombinovať mnoho vecí a nakoniec sme sa stali sami výrobcami).
- začali sme s propagáciou homebrewingu - výstavy, prezentácie, weby, reklama tlačená, rozhlasová... to sú úžasné náklady (pozrite sa na cenníky rozhlasových staníc a spadne Vám sánka, koľko stojí odvysielanie jedného shotu)
- čerešnička: keď sme toto robili 2-3 roky a pripravili pôdu pre toto hobby, zrazu sa objaví konkurencia - konkurencia, ktorá nepohla prstom, ťaží z našej niekoľkoročnej PRÁCE a robí biznis - zníži ceny, pretože nemá ŽIADNE náklady, len kúpiť a predať; no čo už... nevadí
- záver: ak si niekto myslí, že z tejto práce máme neviem aký zisk, pravda je: ANI EURO - všetko je v nákladoch a v skutočnosti je to dotovaná činnosť našej spoločnosti. Prečo to teda robíme? Lebo veríme, že sa to zmení; aj vďaka Vám... Dúfame, že raz si Slovák žačne vážiť aj prácu, nie len peniaze. Aj keď, kto vie...
Tlieskam
Chválim. Pekne si všetkým pokusom zavrel huby.
Dvakrát rozmýšlaj-raz povedz(napíš). Predvídavosť a pozitívnu myseľ dosť často nahrádza slepota a závisť.Sme na Slovensku. Kedy to prestane? Ja verím , že razzz....
Dvakrát rozmýšlaj-raz povedz(napíš). Predvídavosť a pozitívnu myseľ dosť často nahrádza slepota a závisť.Sme na Slovensku. Kedy to prestane? Ja verím , že razzz....
Dodatok
Informácie sú nad zlato. Hlavne ked sú zadarmo.Takže vážme si každého kto sa s nimi chce nezištne podeliť i ked ho to čosi stálo. Ostatní ušetria , ked už nič iné, tak aspom drahocenný čas.
Dodatok
plne suhlasim so Sebom a Tonom, kazda rada dobra, hlavne pre zaciatocnikov, a je jedno kto prispieva, hlavne ked sa je na koho obratit s otazkami a v neposlednom rade sa aj podelit o uspechy a skusenosti.
MWcACgnfNhgOeqbjMAi
That's not just the best anwser. It's the bestest answer!
Asi sa mi sníva
Sme 22 rokov po revolúcii a niekto tu napíše toto:
"zrazu sa objaví konkurencia - konkurencia, ktorá nepohla prstom, ťaží z našej niekoľkoročnej PRÁCE a robí biznis - zníži ceny, pretože nemá ŽIADNE náklady, len kúpiť a predať; no čo už... nevadí"
To snáď nie je pravda, asi sa mi sníva.
"to všetko tá zlá konkurencia". "Fuj" , "zavrime ju do basy"!
Budeme mať jednu stranu KSS,jednu banku (Slov.Spor).,jeden obchod potraviny (Jednota) a jedného MISTR SLÁDKA.
"zrazu sa objaví konkurencia - konkurencia, ktorá nepohla prstom, ťaží z našej niekoľkoročnej PRÁCE a robí biznis - zníži ceny, pretože nemá ŽIADNE náklady, len kúpiť a predať; no čo už... nevadí"
To snáď nie je pravda, asi sa mi sníva.
"to všetko tá zlá konkurencia". "Fuj" , "zavrime ju do basy"!
Budeme mať jednu stranu KSS,jednu banku (Slov.Spor).,jeden obchod potraviny (Jednota) a jedného MISTR SLÁDKA.
EVQjTFBeMFRhXDn
Yqvjwd , [url=http://qcswbmrzouap.com/]qcswbmrzouap[/url], [link=http://nubbgzmtfnts.com/]nubbgzmtfnts[/link], http://bpdmqdlfwiox.com/
BfllHNYBwamkkHgdEg
r1pSah gdtwtdpktcoi
vIpIeeioiqZJlbpwR
RTTdpa , [url=http://smzsbaqmnbsl.com/]smzsbaqmnbsl[/url], [link=http://afoeeyhicjsk.com/]afoeeyhicjsk[/link], http://hanfhtcvdzcj.com/
qasQQGeiVeHbVE
Right on-this hlpeed me sort things right out.
GZeTDLxXkv
I raelly needed to find this info, thank God!