Titulná strana Eshop Oznamy a akcie Predajcovia O pive Diskusia Navštívili sme Návštevná kniha Pozvánky
Úvodní stránka Nachádzate sa: Diskusia > Otázky pre MISTRA SLÁDKA > zakon
Užívateľ: Prihlásiť Košík (0.00 €)

Prihlásenie k odberu noviniek:

Technická pomoc:
+421 948 528 889 – O2–Telefonica
+421 911 528 889 – T-Mobile
+421 905 528 889 – Orange

Diskusia | Otázky pre MISTRA SLÁDKA | zakon

Pridať príspevok

zakon

16.05.10 11:10:22 (Odpovedať)
Zdravim vsetkych Kolko piva je mozne podla nasich zakonov uvarit pre osobnu spotrebu aby nebol poruseny zakon a je potrebne to nahlasit na colny urad? V cz je to vraj 100L vdaka

zakon

21.05.10 01:00:13 (Odpovedať)
matko
myslím že asi nik :)) a načo aj veď je to úplná kravina, si zober že taký vinár môže vyrobiť tuším 2000L vína a nemusí nikde nič hlásiť a môže to kľudne predávať. vykašli sa na nejaký blbý zákon a navar si koľko vypiješ :))

dane?

27.05.10 09:11:07 (Odpovedať)
brewer
my budeme platiť zachvílu dane aj za dýchanie vzduchu a naša akože sociálna vláda to rozhajdáka, vysrať sa im na nezmyselné dane

najstresujúce slovo -dane

25.02.11 21:12:12 (Odpovedať)
Dnes som založil prvú várku pivečka.Kedže som nováčik, tak čítam takmer vsetky príspevky disk.fora.Vdaka nim sa dozvedám i také skutočnosti, ktoré som sa v návode nedočítal.Cesta k úspechu je tak jednoduchšia a bez sklamaní.Nie je čas na objavovaní teplej vody.Totiž aj zdanlivo malichernosti zjavne rozhodujú.
Ale už k daniam. Chcem sa podeliť o zaujimavosť pri ktorej
dodnes neviem zatvoriť ústa. V rokoch 1991-1997 som pracoval v Rakúsku. Po výmene majiteľa prevádzky v ktorej som pracoval, jedneho dňa prišli pracovníci "štátnej správy"
a začali premeriavať všetko čo prečnievalo fasádu budovy.
Parapety,skrinky na jed.lístky,markízy atd.Z toho bola vyrúbená tzv. "vzdušná daň".Ak to tam platí aj dnes,tak sa čudujem, že to tu ešte nemáme.Čo sa týka dýchania - ved tú už dávno platíme a tvrdo. Už ste si spočítali koľko dane ste už za svoj život každodenne zaplatili?! Je dokonale skrytá. Daj Boh štastia a menšie dane.

ako tie dane?

16.09.11 14:33:53 (Odpovedať)
Ahoj,

bol by som rad, keby Mistr Sladek toto skusil nejako objasnit. Slovensky zakon samozrejme vobec nemysli na malickych pivovarnikov. pozeral som zakon a toto male varenie piva tiez podlieha plateniu dani...

Ako teda na to?
- Alternativy ktore vidim: nikomu nic nepovedat a varit "nacierno"

- prihlasit sa a platit. kolko realne vychadza ta dan? kolko stupnov plato ma pivo, napr. pivo z vasich mladinovych koncentratov. Totiz, ak by islo o 10 stupnove pivo, tak rozumiem, ze dvadsat litrov piva by dan bola 1.22 EUR * 10 * 0.2, teda 25 centov. Ratam to spravne?

Beruc do uvahy, ze pokuta za dane sa vyrubuju ak danovy nedoplatok presianhne tusim 5 EUR, znamena to ze mozem za rok 20 krat varit bez toho aby som platil dan... hoc aj vsetko pooznamujem.

- akykolvek iny pristup?

Dakujem.
Tomas

Dane

17.09.11 13:39:23 (Odpovedať)
brewer
čo si pako?
rob si pivo doma a neplať nič.
Aký zákon? Uveď číslo poprípade znenie.
Chudoba bude platiť dane a politici to dajú Grekom,Talianom,Španelom a iným cigáňom.
Možno to znie sebecky,ale v prvom rade mysli na seba.
Slováci preberte sa veď platíme najväčšiu DPH 20%.
To nie je nikde v europe.

Dane

22.09.11 10:22:30 (Odpovedať)
Tejto problematike sme sa venovali aj my. Iná odpoveď prišla z okresného CU, iná z krajského CU, iná z Bratislavy.

Skončilo to asi tak, že nám sľúbili, že budú pripomienkovať zákon o spotrebnej dani z piva tak, aby sa v ňom jasne písalo, že domáce varenie piva pre vlastnú spotrebu v objeme napr. 200 litrov (ako je to v ČR) nepodlieha dani.
Zatiaľ sa nič nestalo.

Aby ste mohol zaplatiť daň, potrebujete vedieť koľko stupňov Plato vaše pivo obsahuje. To si musíte dať laborátorne zistiť (nemôžete prísť na CU a povedať, že moje pivo má toľko a toľko a hotovo). Toto laboratórne zistenie stojí cca 70,- €. Daň, ktorú zaplatíte z jednej várky piva (23 l) vám vyjde niekoľko centov! Myslíte, že toto niekto bude robiť? Nikto.