Prípravu som začal dezinfekciou savom a následným prepláchnutím horúcou vodou. Ako fermentačnú nádobu som použil demižón s dvojkomorovým kvasným uzáverom. Demižón neodporúčam, treba s ním opatrne narábať a vnútorné umývanie je komplikované. Takisto je málo odolný na vnútorný tlak a pri prípadnom upchatí kvasného uzáveru môže prasknúť. Pivo som varil z koncentrátu Muntons Irish Stout s použitím čiernej maltózy a prevarenej vody z vlastnej studne. Extrakt som vylial do 7l hrnca, pridal 3l vody a priviedol do varu, následne som pridal kvasný cukor(ktorý ale vytvára hrudky, takže je nutné miešať kým sa celkom nerozpustí). Medzitým som pridal kvasnice do pohára s cukrovou vodou. Po rozpustení cukru som hrniec rýchlo ochladil v umývadle s vodou a ľadom a následne prelial do demižóna. Potom som doplnil vodou na 21l a pridal kvasnice.
Demižón som uložil do miestnosti so stálou teplotou 21C. Na druhý deň začalo búrlivé kvasenie, pričom rapídne stúpla pena, toto kvasenie trvalo ešte zhruba 2 dni, potom sa bublanie ustálilo a prebublávalo zhruba každé 3 minúty. Prelievanie do fliaš som uskutočnil po 5 dňoch fermentácie. Použil som plastové fľaše a sklenené fľaše s korkovými zátkami. Pri korkových zátkach je nutné fľaše nakloniť aby korok bol stále vlhký a zabránilo sa unikaniu CO2. Odporúčam ale použitie korunkových uzáverov, pretože pri naklonení fliaš sa kvasinky usádzajú po stranách fľaše a dostávajú sa aj do samotného piva pri nalievaní. Nechal som ich odležať 3 týždne, po ochutnaní bolo pivo mierne nasládlé, ale dobre napenené s plnou chuťou. Takisto pivo v sklenených fľašiach bolo sladšie ako pivo v plastových fľašiach(naozaj neviem, čím to mohlo byť). Osobne som s kvalitou tohto piva naozaj spokojný, aj keď kvôli nákladom skôr odporúčam pivá zo 4 a 5 triedy, ku ktorým netreba dokupovať kvasné cukry, čiže aj príprava je jednoduchšia. Toto pivo sa síce s guinnessom porovnávať nedá, no napriek tomu je skvelé.