Úvod » Mladinové koncentráty » MrBEER » MrBEER - NORTHWEST Pale Ale (1,3kg)
Ozajstná remeselnícka klasika. Klasický americký remeselnícky štýl. Toto svetlé pivo má výraznú zlatavú farbu s plným sladovým charakterom. Vysoko osviežujúca lesná chmeľová aróma a čistý zkus robí toto pivo výnimočným. Podávajte vychladené.
Názov: mladinový koncentrát
Zloženie: jačmenný slad, chmeľ, voda, sušené kvasinky
Alergény: A1
Čistá hmotnosť: koncentrát - 1,3kg, kvasinky - 7g
Krajina pôvodu: EU
Doporučený objem várky: 8,5l
Horkosť IBU: 390
Farba EBC: 90
Bez chemických konzervantov a farbív. Skladujte na suchom a chladnom mieste.
Výživové údaje na 100g výrobku:Návod na použitie:
1. Pred použitím umyte a dezinfikujte všetko zariadenie, ktoré príde do styku s obsahom koncentrátu. Odstráňte plastové viečko a vyberte vrecko s kvasinkami.
2. Dajte plechovku na 5 min. do horúcej vody (obsah sa po zahriatí lepšie vyprázdni). Potom obsah plechovky prelejte do sterilizovanej fermentačnej nádoby. Pridajte 1 l horúcej vody a 0,5 kg dextrózy (alebo sladový výťažok tekutý svetlý - 0,85 kg) a všetko dôkladne premiešajte. Doplňte studenou vodou na objem max. 8,5 l a výslednú teplotu 18-22oC (dosiahnete dolievaním studenej alebo horúcej vody podľa potreby). Dôkladne miešajte, aby sa všetky zložky úplne rozpustili.
3. Pokiaľ je teplota mladiny v rozsahu 18-22oC pridajte kvasinky a poriadne rozmiešajte. Kvasinky doporučujeme vopred rozkvasiť nasledovným spôsobom: v 100 ml prevarenej a ochladenej vody s teplotou 25-27oC kvasinky najskôr rehydratujte, čo trvá asi 30 min., pozvoľna premiešajte a potom ich prelejte do fermentačnej nádoby s mladinou a dobre premiešajte.
4. Uzatvorte fermentačnú nádobu, nasaďte kvasnú zátku naplnenú studenou prevarenou vodou.
5. Fermentácia trvá 4-10 dní, pri vyššie uvedenej teplote. Ak sa už z kvasnej zátky neuvoľňuje CO2 (teda už nebuble a hladiny sa vyrovnali), fermentácia je ukončená.
6. Potom pivo stočte do dezinfikovaných fliaš, súdkov a pod. a pridajte fermentačný drops (1ks na 0,5l) alebo 4g (kávovú lyžičku) dextrózy. Po zatvorený nechajte stáť 10 dní pri teplote 20oC, aby prebehla druhotná fermentácia.
7. Potom odložte fľaše na chladné a tmavé miesto po dobu minimálne 21 dní. Pokiaľ ho necháte zrieť dlhšiu dobu, zvýraznia sa chuťové chrakteristiky piva a pivo dosiahne špičkovú kvalitu. Trvanlivosť takto uloženého piva je najmenej 2 roky.