S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. NEZHROMAŽĎUJEME ŽIADNE PREFERENČNÉ, ŠTATISTICKÉ ANI MARKETINGOVÉ COOKIES. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.


Úvod » Mladinové koncentráty » IVHB - German » German LAGER (1,7kg)


        

German LAGER (1,7kg)


Skladom

 

Číslo produktu: 21025
Dostupnosť:: 1-14 dní (ak je produkt skladom)
Dovozca:: euroB.A.CH
Cena: bez DPH : 11,83 €
Cena: s DPH (20 %):
14,20 €

do košíka:
  ks  
Strážny pes

Typický ležiak zlatistej farby, správne chmelený (ani málo, ani veľa) s hustou penou. Podávajte vychladené na 8oC.

Názov: mladinový koncentrát

Zloženie: jačmenný slad, chmeľ, voda, sušené kvasinky

Alergény: A1

Čistá hmotnosť: koncentrát - 1,7kg, kvasinky - 7g

Krajina pôvodu: EU

Doporučený objem várky: 23l

Horkosť EBU: 45 - 50

Farba EBC: 15 - 20

Bez chemických konzervantov a farbív. Skladujte na suchom a chladnom mieste.

Výživové údaje na 100g výrobku:

  • Kalórie: 320kcal
  • Energia: 1344kJ
  • Tuk: 0%
  • Cholesterol: 0%
  • Soľ: 40mg
  • Uhľohydráty: 75g
  • Proteíny: 5g
  • Vitamín A: <1mg
  • Vitamín B: <5µg
  • Vápnik: 18mg
  • Železo: <1mg

Návod na použitie:

1. Pred použitím umyte a dezinfikujte všetko zariadenie, ktoré príde do styku s obsahom koncentrátu. Odstráňte plastové viečko a vyberte vrecko s kvasinkami.

2. Dajte plechovku na 5 min. do horúcej vody (obsah sa po zahriatí lepšie vyprázdni). Potom obsah plechovky prelejte do sterilizovanej fermentačnej nádoby. Pridajte 2l horúcej vody a 1kg maltózy Mistr Sládek (alebo sladový výťažok Mistr Sládek tekutý - 1,7kg; prípadne 1kg dextrózu) a všetko dôkladne premiešajte. Doplňte studenou vodou na objem max. 23l a výslednú teplotu 18-22oC (dosiahnete dolievaním studenej alebo horúcej vody podľa potreby). Dôkladne miešajte, aby sa všetky zložky úplne rozpustili.

3. Pokiaľ je teplota mladiny v rozsahu 18-22oC pridajte kvasinky a poriadne rozmiešajte. Kvasinky doporučujeme vopred rozkvasiť nasledovným spôsobom: v 100ml prevarenej a ochladenej vody s teplotou 25-27oC kvasinky najskôr rehydratujte, čo trvá asi 30min., pozvoľna premiešajte a potom ich prelejte do fermentačnej nádoby s mladinou a dobre premiešajte.

4. Uzatvorte fermentačnú nádobu, nasaďte kvasnú zátku naplnenú studenou prevarenou vodou.

5. Fermentácia trvá 4-10 dní, pri vyššie uvedenej teplote. Ak sa už z kvasnej zátky neuvoľňuje CO2 (teda už nebuble a hladiny sa vyrovnali), fermentácia je ukončená.

6. Potom pivo stočte do dezinfikovaných fliaš, súdkov a pod. a pridajte fermentačný drops (1ks na 0,5l) alebo 4g (kávovú lyžičku) maltózy (dextrózy). Po zatvorený nechajte stáť 10 dní pri teplote 20oC, aby prebehla druhotná fermentácia.

7. Potom odložte fľaše na chladné a tmavé miesto po dobu minimálne 21 dní. Pokiaľ ho necháte zrieť dlhšiu dobu, zvýraznia sa chuťové chrakteristiky piva a pivo dosiahne špičkovú kvalitu. Trvanlivosť takto uloženého piva je najmenej 2 roky.

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

OWViNjQy
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: