Úvod » Kvasinky (destiláty) » Enzýmy » Glukoamyláza (4g)
Prírodný enzým Glukoamyláza urýchľuje štiepenie škrobov na skvasiteľné cukry.
Použitie: po vytvorený rmutu počkajte, než teplota klesne na 40-65°C. Potom pridajte správne množstvo enzýmu a dôkladne premiešajte. Po 1/2 hodine urobte jódovú skúšku, pokiaľ je pozitívna, udržujte teplotu v rozmedzí 40-65°C ďalšej 1/2 hodiny. Pokiaľ bude jódová skúška negatívna, schlaďte rmut na 20-25°C, vložte kvasinky, dôkladne premiešajte a hermeticky uzatvore nádobu a vložte kvasnú zátku.
Výdatnosť: 50 litrov rmutu pri použití 10kg obilia alebo kukurice.
pH rmutu: 5-6,5