S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. NEZHROMAŽĎUJEME ŽIADNE PREFERENČNÉ, ŠTATISTICKÉ ANI MARKETINGOVÉ COOKIES. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.


Úvod » Mladinové koncentráty » GOZDAWA » Špeciálne pivá » Gozdawa Biere Brut (3,4kg)


        

Gozdawa Biere Brut (3,4kg)


Vypredané

 

Číslo produktu: 24541
Dostupnosť:: 1-14 dní (ak je produkt skladom)
Dovozca:: euroB.A.CH
Cena: bez DPH : 19,92 €
Cena: s DPH (20 %):
23,90 €
Strážny pes:
Strážny pes

Biere Brut - iným názvom tiež Biere Champagne. Jemne chmelené, z plzeňských sladov, pomaly kvasené pomocou Champagne kvasiniek. Dodaním hoblín francúzského duba v priebehu kvasenia obohacuje pivo o chute typické pre fermentáciu v dubovom sude. Toto legendárne a vynikajúce pivo je teraz k dispozícii aj vo verzii pre homebrewing.

Názov: mladinový koncentrát

Zloženie: jačmenný slad, chmeľ, voda, sušené kvasinky, dubové hobliny

Alergény: A1

Čistá hmotnosť: koncentrát - 3,4kg, kvasinky - 7g, dubové hobliny - 10g

Krajina pôvodu: EU

Doporučený objem várky: 18l

Pasterizované bez chemických konzervantov. Neobsahuje GMO. Skladujte na suchom a chladnom mieste.

Výživové údaje na 100g výrobku:

  • Kalórie: 320kcal
  • Energia: 1344kJ
  • Tuk: 0%
  • Cholesterol: 0%
  • Soľ: 40mg
  • Uhľohydráty: 75g
  • Proteíny: 5g
  • Vitamín A: <1mg
  • Vitamín B: <5µg
  • Vápnik: 18mg
  • Železo: <1mg

Návod na použitie:

1. Pred použitím umyte a dezinfikujte všetko zariadenie, ktoré príde do styku s obsahom koncentrátu. Odstráňte plastové viečko a vyberte vrecko s kvasinkami.

2. Dajte plechovku na 5 min. do horúcej vody (obsah sa po zahriatí lepšie vyprázdni). Potom obsah plechovky prelejte do sterilizovanej fermentačnej nádoby. Pridajte 2l horúcej vody. Do fermentačnej nádoby vložte sparené dubové hobliny. Môžete pridať 0,5kg maltózy a všetko dôkladne premiešajte. Doplňte studenou vodou na objem 18l a výslednú teplotu 20-25oC (dosiahnete dolievaním studenej alebo horúcej vody podľa potreby). Dôkladne miešajte, aby sa všetky zložky úplne rozpustili.

3. Pokiaľ je teplota mladiny v rozsahu 20-24oC pridajte kvasinky a poriadne rozmiešajte. Kvasinky doporučujeme vopred rozkvasiť nasledovným spôsobom: v 100ml prevarenej a ochladenej vody s teplotou 32-36oC kvasinky najskôr rehydratujte, čo trvá asi 30min., pozvoľna premiešajte a potom ich prelejte do fermentačnej nádoby s mladinou a dobre premiešajte.

4. Uzatvorte fermentačnú nádobu, nasaďte kvasnú zátku naplnenú studenou prevarenou vodou.

5. Fermentácia trvá 7-14 dní. Ak sa už z kvasnej zátky neuvoľňuje CO2 (teda už nebuble a hladiny sa vyrovnali), fermentácia je ukončená.

6. Potom pivo stočte do dezinfikovaných fliaš, súdkov a pod. a pridajte fermentačný drops (1ks na 0,5l) alebo 4g (kávovú lyžičku) maltózy (dextrózy). Po zatvorený nechajte stáť 3-5 dní pri teplote 20oC, aby prebehla druhotná fermentácia.

7. Potom odložte fľaše na chladné a tmavé miesto po dobu najmenej 6-8 týždňov. Trvanlivosť takto uloženého piva je najmenej 2 roky.

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

MDNiOTc4NG
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: