Úvod » Kvasinky (pivo) » Pre vrchne kvasené pivá » Kvasinky IVHB - BELGIAN ALE (10g)
SUCHÉ PIVNÉ KVASINKY IVHB BELGIAN ALE - kvasinky pre vrchné kvasenie
Zloženie: Saccharomyces cerevisiae
Charakteristika: slávny belgický kvasinkový kmeň svete. Je určený pre pivá vrchnej fermentácie, zvlášť pre typy piva belgické, kláštorné (ABBEY) a ostatné belgické špeciály.
Stupeň prekvasenia: vysoký
Sedimentácia: stredná
ABV: max. 8,7%
Teplota kvasenia: 18°C - 30°C
Optimálna teplota kvasenia: 23°C - 25°C
Dávkovanie: 50g/hl - 80g/hl pri teplote 23-25°C.
Pre druhy pív: široká škála belgických pív
Návod na použitie: Najskôr namočte kvasinky do čistej sterilnej vody alebo do mladiny pri teplote 27°C ± 3°C. Množstvo tekutiny by malo byť 10x väčšie ako je váha kvasiniek. Opatrne miešajte 15-30 min. až vznikne kašička, potom miešajte ďalších 30 minút. Teraz máte kvasinky pripravené pre použitie v kvasnej nádobe. Kvasinky je tiež možné aplikovať v suchom stave, rovnomerným rosypaním do kvasnej nádrže, tak aby sa nevytvárali hrudky. Teplota mladiny musí byť v rozsahu 20°C - 25°C. Po 30 minutách dôkladne premiešať alebo, čo je lepšia alternatíva, dôkladne prevzdušniť. Doporučená vonkajšia teplota 15°C-24°C.
Balenie: 10g
Skladovanie: na suchom a tmavom mieste s teplotou pod 12°C. Otvorené balenie dôkladne uzavrite a skladujte v chladničke a čo najskôr spotrebujte.
Trvanlivosť: Pri dodržaní skladovacích podmienok je doba trvanlivosti neotvoreného balenia 24 mesiacov.
Typické vlastnosti kvasiniek:
(* - keď je suchých kvasiniek rozložených na 100g/hl, tj. 6x106 životaschopných buniek/ml)
Doporučenie: doporučujeme pred samotným komerčným použitím našich kvasiniek urobiť malú skúšobnú várku.