Úvod » Kvasinky (pivo) » Pre vrchne kvasené pivá » Kvasinky IVHB - BRITISH ALE 04 "WITHBREAD" (10g)
SUCHÉ PIVNÉ KVASINKY IVHB BRITISH ALE YEAST 04 "WITHBREAD" - kvasinky pre vrchné kvasenie
Zloženie: Saccharomyces cerevisiae z Veľkej Británie.
Charakteristika: slávny kvasinkový kmeň z Anglicka s neutrálnym až veľmi miernou ovocnou finálnou arómou. Kvasia veľmi rýchlo a skvele sedimentujú. Výborne sa hodia pre typické anglické pivá so stredným obsahom alkoholu a výraznou arómou.
Stupeň prekvasenia: stredný
Sedimentácia: vysoká
ABV: max. 10%
Teplota kvasenia: 15°C - 22°C
Optimálna teplota kvasenia: 16°C - 19°C
Dávkovanie: 50g/hl – 80g/hl
Pre druhy pív: široká škála pív typu Ale, Pale Ale, až po Porter
Návod na použitie: Najskôr namočte kvasinky do čistej sterilnej vody alebo do mladiny pri teplote 27°C ± 3°C. Množstvo tekutiny by malo byť 10x väčšie ako je váha kvasiniek. Opatrne miešajte 15-30 min. až vznikne kašička, potom miešajte ďalších 30 minút. Teraz máte kvasinky pripravené pre použitie v kvasnej nádobe. Kvasinky je tiež možné aplikovať v suchom stave, rovnomerným rosypaním do kvasnej nádrže, tak aby sa nevytvárali hrudky. Teplota mladiny musí byť v rozsahu 20°C - 25°C. Po 30 minutách dôkladne premiešať alebo, čo je lepšia alternatíva, dôkladne prevzdušniť. Doporučená vonkajšia teplota 15°C-24°C.
Balenie: 10g
Skladovanie: na suchom a tmavom mieste s teplotou pod 12°C. Otvorené balenie dôkladne uzavrite a skladujte v chladničke a čo najskôr spotrebujte.
Trvanlivosť: Pri dodržaní skladovacích podmienok je doba trvanlivosti neotvoreného balenia 24 mesiacov.
Typické vlastnosti kvasiniek:
(* - keď je suchých kvasiniek rozložených na 100g/hl, tj. 6x106 životaschopných buniek/ml)
Doporučenie: doporučujeme pred samotným komerčným použitím našich kvasiniek urobiť malú skúšobnú várku.