S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. NEZHROMAŽĎUJEME ŽIADNE PREFERENČNÉ, ŠTATISTICKÉ ANI MARKETINGOVÉ COOKIES. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.


Úvod » Kvasinky (pivo) » Pre vrchne kvasené pivá » Kvasinky IVHB - OLD GERMAN ALTBIER (10g)


        

Kvasinky IVHB - OLD GERMAN ALTBIER (10g)


Skladom

 

Číslo produktu: 33171
Dostupnosť:: 1-14 dní (ak je produkt skladom)
Dovozca:: euroB.A.CH
Cena: bez DPH : 1,92 €
Cena: s DPH (20 %):
2,30 €

do košíka:
  ks  
Strážny pes

SUCHÉ PIVNÉ KVASINKY IVHB OLD GERMAN ALTBIER - kvasinky pre vrchné kvasenie

Zloženie: Saccharomyces cerevisiae z Nemecka.

Charakteristika: starý nemecký Altbier je kvasinkový kmen aplikovaný pre vrchne kvasené pivá, doporučený pr nemecké alty a britské tmavé Ale. Dobrá flokulácia a priemerná sedimentácia.

Stupeň prekvasenia: vysoký

Sedimentácia: stredná

ABV: max. 6,9%

Teplota kvasenia: 12°C - 25°C

Optimálna teplota kvasenia: 15°C - 20°C

Dávkovanie: 50g/hl – 80g/hl

Pre druhy pív: nemecké Alty a britské tmavé Ale

Návod na použitie: Najskôr namočte kvasinky do čistej sterilnej vody alebo do mladiny pri teplote 27°C ± 3°C. Množstvo tekutiny by malo byť 10x väčšie ako je váha kvasiniek. Opatrne miešajte 15-30 min. až vznikne kašička, potom miešajte ďalších 30 minút. Teraz máte kvasinky pripravené pre použitie v kvasnej nádobe. Kvasinky je tiež možné aplikovať v suchom stave, rovnomerným rosypaním do kvasnej nádrže, tak aby sa nevytvárali hrudky. Teplota mladiny musí byť v rozsahu 20°C - 25°C. Po 30 minutách dôkladne premiešať alebo, čo je lepšia alternatíva, dôkladne prevzdušniť. Doporučená vonkajšia teplota 15°C-24°C.

Balenie: 10g

Skladovanie: na suchom a tmavom mieste s teplotou pod 12°C. Otvorené balenie dôkladne uzavrite a skladujte v chladničke a čo najskôr spotrebujte.

Trvanlivosť: Pri dodržaní skladovacích podmienok je doba trvanlivosti neotvoreného balenia 24 mesiacov.

Typické vlastnosti kvasiniek:

  • obsah sušiny: 95-96,5%
  • acetické bakterie*: <1/ml
  • živé bunky: > 2x107/g
  • koliformných baktérií: <10/g
  • kvasinky bez Saccharomyces: <1/ml
  • E. coli: absencia v 1g
  • mliečne baktérie*: <1/ml
  • salmonel: absencia v 25g

(* - keď je suchých kvasiniek rozložených na 100g/hl, tj. 6x106 životaschopných buniek/ml)

Doporučenie: doporučujeme pred samotným komerčným použitím našich kvasiniek urobiť malú skúšobnú várku.

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

MTk0N
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: