Úvod » Kvasinky » Pre vrchne kvasené pivá » Kvasinky IVHB - OLD GERMAN ALTBIER (10g)
SUCHÉ PIVNÉ KVASINKY IVHB OLD GERMAN ALTBIER - kvasinky pre vrchné kvasenie
Zloženie: Saccharomyces cerevisiae z Nemecka.
Charakteristika: starý nemecký Altbier je kvasinkový kmen aplikovaný pre vrchne kvasené pivá, doporučený pr nemecké alty a britské tmavé Ale. Dobrá flokulácia a priemerná sedimentácia.
Stupeň prekvasenia: vysoký
Sedimentácia: stredná
ABV: max. 6,9%
Teplota kvasenia: 12°C - 25°C
Optimálna teplota kvasenia: 15°C - 20°C
Dávkovanie: 50g/hl – 80g/hl
Pre druhy pív: nemecké Alty a britské tmavé Ale
Návod na použitie: Najskôr namočte kvasinky do čistej sterilnej vody alebo do mladiny pri teplote 27°C ± 3°C. Množstvo tekutiny by malo byť 10x väčšie ako je váha kvasiniek. Opatrne miešajte 15-30 min. až vznikne kašička, potom miešajte ďalších 30 minút. Teraz máte kvasinky pripravené pre použitie v kvasnej nádobe. Kvasinky je tiež možné aplikovať v suchom stave, rovnomerným rosypaním do kvasnej nádrže, tak aby sa nevytvárali hrudky. Teplota mladiny musí byť v rozsahu 20°C - 25°C. Po 30 minutách dôkladne premiešať alebo, čo je lepšia alternatíva, dôkladne prevzdušniť. Doporučená vonkajšia teplota 15°C-24°C.
Balenie: 10g
Skladovanie: na suchom a tmavom mieste s teplotou pod 12°C. Otvorené balenie dôkladne uzavrite a skladujte v chladničke a čo najskôr spotrebujte.
Trvanlivosť: Pri dodržaní skladovacích podmienok je doba trvanlivosti neotvoreného balenia 24 mesiacov.
Typické vlastnosti kvasiniek:
(* - keď je suchých kvasiniek rozložených na 100g/hl, tj. 6x106 životaschopných buniek/ml)
Doporučenie: doporučujeme pred samotným komerčným použitím našich kvasiniek urobiť malú skúšobnú várku.