S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. NEZHROMAŽĎUJEME ŽIADNE PREFERENČNÉ, ŠTATISTICKÉ ANI MARKETINGOVÉ COOKIES. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.


Úvod » Mladinové koncentráty » MISTR SLÁDEK » Vrchne kvasené pivá » Mistr Sládek - Slezský Ležiak, 1,7kg


        

Mistr Sládek - Slezský Ležiak, 1,7kg


Skladom

 

Číslo produktu: 29102
Dostupnosť:: 1-14 dní (ak je produkt skladom)
Dovozca:: euroB.A.CH
Cena: bez DPH : 12,08 €
Cena: s DPH (20 %):
14,50 €

do košíka:
  ks  
Strážny pes

Svetlý ležiak plzeňského typu, vyrobený na základe tradičných receptúr českého ležiaka, určený na prípravu v domácich podmienkach; upravený pre vrchné kvasenie.

Názov: mladinový koncentrát

Zloženie: jačmenný slad, chmeľ, voda, sušené kvasinky

Alergény: A1

Čistá hmotnosť: koncentrát - 1,7kg, kvasinky - 7g

Krajina pôvodu: EU

Doporučený objem várky: 23l

Horkosť EBU: 55-60

Farba EBC: 10-14

Výživové údaje na 100g výrobku:

  • Kalórie: 320kcal
  • Energia: 1344kJ
  • Tuk: 0%
  • Cholesterol: 0%
  • Soľ: 40mg
  • Uhľohydráty: 75g
  • Proteíny: 5g
  • Vitamín A: <1mg
  • Vitamín B: <5µg
  • Vápnik: 18mg
  • Železo: <1mg

Návod na použitie:

1. Odstráňte plastové viečko a vyberte vrecko s kvasinkami.

2. Dajte plechovku na 5 min. do horúcej vody (obsah sa po zahriatí lepšie vyprázdni). Potom obsah plechovky prelejte do sterilizovanej fermentačnej nádoby. Pridajte 3,5l horúcej vody a 1kg maltózy Mistr Sládek (alebo sladový výťažok Mistr Sládek tekutý, svetlý - 1,7kg) a všetko dôkladne premiešajte. Doplňte studenou vodou na objem 20-23l a výslednú teplotu 22-25oC (dosiahnete dolievaním studenej alebo horúcej vody podľa potreby). Dôkladne miešajte, aby sa všetky zložky úplne rozpustili.

3. Pokiaľ je teplota mladiny v rozsahu 22-25oC pridajte kvasinky a poriadne rozmiešajte. Kvasinky doporučujeme vopred rozkvasiť nasledovným spôsobom: v 100ml prevarenej a ochladenej vody s teplotou 23oC kvasinky najskôr rehydratujte, čo trvá 15-30min., pozvoľna pomiešajte v priebehu následovných 30min. a potom ich prelejte do fermentačnej nádoby s mladinou a dobre premiešajte.

4. Uzatvorte fermentačnú nádobu, nasaďte kvasnú zátku naplnenú studenou prevarenou vodou. Fermentácia trvá 7-10 dní pri telote 18-25oC. Ak sa už z kvasnej zátky neuvoľňuje CO2 (teda už nebuble a hladiny sa vyrovnali), fermentácia je ukončená (alebo ak máte hustomer, hustota klesne pod 1010°).

5. Potom pivo stočte do dezinfikovaných fliaš, súdkov a pod. a pridajte fermentačný drops (1ks na 0,5l) alebo 4g (kávovú lyžičku) maltózy. Po zatvorený nechajte stáť 10 dní pri teplote 18-25oC, aby prebehla druhotná fermentácia.

6. Potom odložte fľaše na chladné a tmavé miesto po dobu najmenej 30 dní. Pokiaľ pivo necháte takto uskladnené, zvýraznia sa jeho chuťové charakteristiky a docielite špičkovú kvalitu Vášho piva. Trvanlivosť takto uloženého piva je najmenej 2 roky.

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

MTBjMTk0OW
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: