Úvod » Mladinové koncentráty » GOZDAWA » Spodne kvasené pivá » Gozdawa Amber Lager (1,7kg)
Ide o variantu jantárového ležiaka. Krásnej opálovo-jantárovej farby, sladovej chuti a vyváženej horkosti. Ako jediní dodávame k tomuto pivu kvasinky pre spodnú fermentáciu pre domácich varičov.
Názov: mladinový koncentrát
Zloženie: jačmenný slad, chmeľ, voda, sušené kvasinky
Alergény: A1
Čistá hmotnosť: koncentrát - 1,7kg, kvasinky - 7g
Krajina pôvodu: EU
Doporučený objem várky: 23l
Pasterizované bez chemických konzervantov. Neobsahuje GMO. Skladujte na suchom a chladnom mieste.
Výživové údaje na 100g výrobku:
Návod na použitie:
1. Pred použitím umyte a dezinfikujte všetko zariadenie, ktoré príde do styku s obsahom koncentrátu. Odstráňte plastové viečko a vyberte vrecko s kvasinkami.
2. Dajte plechovku na 5 min. do horúcej vody (obsah sa po zahriatí lepšie vyprázdni). Potom obsah plechovky prelejte do sterilizovanej fermentačnej nádoby. Pridajte 2l horúcej vody a 1kg maltózy Mistr Sládek (alebo sladový výťažok Mistr Sládek tekutý, svetlý - 1,7kg; prípadne 1kg dextrózu) a všetko dôkladne premiešajte. Doplňte studenou vodou na objem 23l a výslednú teplotu 18-20oC (dosiahnete dolievaním studenej alebo horúcej vody podľa potreby). Dôkladne miešajte, aby sa všetky zložky úplne rozpustili.
3. Pokiaľ je teplota mladiny v rozsahu 18-20oC pridajte kvasinky a poriadne rozmiešajte. Kvasinky doporučujeme vopred rozkvasiť nasledovným spôsobom: v 100ml prevarenej a ochladenej vody s teplotou 20-25oC kvasinky najskôr rehydratujte, čo trvá asi 30min., pozvoľna premiešajte a potom ich prelejte do fermentačnej nádoby s mladinou a dobre premiešajte.
4. Uzatvorte fermentačnú nádobu, nasaďte kvasnú zátku naplnenú studenou prevarenou vodou. Po 24-36 hodinách pozvoľna ochladzujte na 14-18oC (napríklad preložením do chladnej miestnosti).
5. Fermentácia trvá 6-14 dní. Ak sa už z kvasnej zátky neuvoľňuje CO2 (teda už nebuble a hladiny sa vyrovnali), fermentácia je ukončená.
6. Potom pivo stočte do dezinfikovaných fliaš, súdkov a pod. a pridajte fermentačný drops (1ks na 0,5l) alebo 4g (kávovú lyžičku) maltózy (dextrózy). Po zatvorený nechajte stáť 3-5 dní pri teplote 20oC, aby prebehla druhotná fermentácia.
7. Potom odložte fľaše na chladné a tmavé miesto po dobu najmenej 21 dní. Trvanlivosť takto uloženého piva je najmenej 2 roky.